En blog om ledelse: Seks skulderklap på under 2 minutter

Ring for pris
+45 71 92 55 63

Seks skulderklap på under 2 minutter

Er det virkelig nødvendigt, at rose hinanden på jobbet?

Jeg har en historie, som jeg meget gerne vil fortælle dig. En sag jeg brænder for. En sag der optager mig det meste af min vågne tid. Samtidig er det en erfaring, der handler om at du og dine medarbejdere kan opnå ekstraordinære resultater, når I alle er involveret i at skabe det samarbejde I ønsker.

Ulykkelige medarbejdere
I mit arbejde hører jeg dagligt om ulykkelige ledere og medarbejdere. Medarbejdere underinformeres. De overbelastes med for mange og for vanskelige opgaver. De presses. De overhøres. De får ingen hjælp. De bliver forvirrede. De bliver syge. Det kan næppe kaldes trivsel og samarbejde anno 2022.

Sådan kan man ikke være mod de vigtigste personer man har på jobbet. Det er både hæsligt, respektløst og middelmådigt. Det stemmer næppe heller overens med virksomhedens værdier. De kolleger der sidder tilbage frygter, at de kan blive udsat for den samme behandling.

En anden vej: Glade medarbejdere
I mit arbejde hører jeg heldigvis også dagligt om glade ledere og glade medarbejdere.

Medarbejderne briefes, informeres og høres. De løser de opgaver, som de har det godt med. De serviceres. Der bliver lyttet til dem. De får hjælp. De er oplyste, oprigtige og glade.

De 6 skulderklap
Vi prøver ofte øvelsen, hvor alle hænger et kort på ryggen og tager en kuglepen i hånden. På 3 minutter giver alle hinanden skriftlig ros, anerkendelse og påskønnelse. Hvis vi skal skabe tillid, så må vi selv vise tillid og øve os i at anerkende kollegerne og samtidig lade os anerkende af dem. Først den ene vej. Og så den anden vej. Smil til verden og verden smiler til dig.

Anerkendelse er en del af samarbejdet.

Jeg gennemfører ofte øvelsen med kort på ryggen sammen med mine kunder. Øvelsen har vi kaldt ’Ros på ryggen’ og jeg har indtil nu kun set glade ansigter hos dem, der får ros på ryggen. Og lige så glade er de, der roser. Jeg kan derfor konkludere: Alle vil gerne have ros og anerkendelse.

Så lad os prøve at starte forfra.

Definition: Hvad er ’samarbejde’?
Samarbejde er noget der opstår over tid, når flere hjælper hinanden gunstigt og anstrenger sig for at nå fælles mål.

Det opstår over tid
Hvad betyder ’tid’ hos jer? Hvilken tid skal I bruge for at samarbejde opstår?

Når vi hjælper gunstigt
Hvem beder om hjælp? Hvem tilbyder sin hjælp? Hvem tør?

Når vi anstrenger os
Hvori består vores anstrengelse? Hvilken værdi tilføres samarbejdet med denne anstrengelse? Hvilke og hvor mange skulderklap vil vi tilføre samarbejdet?

For at nå fælles mål
Hvad er det særlige ved vores mål? Hvad betyder det, at vi alle kender målene? Hvilken værdi har det for vores kunder?

Involver medarbejderne i samarbejdet
Hvad tænker de? Hvad håber de? Sæt emnet på dagsordenen.

Det bedste redskab
Forleden dag spurgte en kunde mig om hvilket redskab jeg bedst selv kunne lide at bruge, når jeg havde en gruppe, der skulle i gang med at tale om samarbejde. Svaret skulle jeg kun tænke lidt over: Dialoogle, svarede jeg. Billedkortene som er så fleksible og som kan bruges på så mange måder. Næste gang håber jeg han spørger mig om min Top 10 liste over de bedste redskaber.

Bloggen er skrevet af Michael Meinhardt, LEADERS WAREHOUSE.

 

FLERE GODE FORSLAG TIL DIG
Varen passer sammen med
Andre købte også

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse: