VÆRDIspillet - sæt værdierne i spil med gør-det-selv kort og metoder

DKK 325,00  u/Moms
  • Køb 2 eller flere til DKK 310,00 pr stk.
  • Køb 5 eller flere til DKK 299,00 pr stk.

Skab, renover eller boost værdierne 

VÆRDIspillet: Spillet indeholder 141 kort opdelt i 3 kategorier. 65 værdikort, 39 kort med adfærdsnormer og 37 kort med temaer. Spilleguiden indeholder 4 spillemetoder, som du kan variere efter behov og erfaring. Spillet kan spilles alene eller spilles i grupper. Spillet kan både bestilles i en dansk udgave og i en engelsk-sproget udgave. 

Tal om værdier og adfærdsnormer
VÆRDIspillet er en effektiv og sjov måde, at tale om værdier og adfærdsnormer på. Spillet giver en frihed til at tale om betydningen af de eksisterende værdier og i særdeleshed om de værdier I gerne vil have i spil. Samtidig er det en enkel og direkte måde, at tale om gruppens adfærdsnormer, der former kulturen i virksomheden. Her vil alle opdage hvilke værdier, der gemmer sig i adfærdsnormerne. 

Værdierne i spil
Værdier er ofte blot ord, som står på firmaets hjemmeside. Værdier kan også være ubevidst adfærd i forhold til nogle normer, som er 'dikteret' af en gruppe. Samtalerne i spillet frigiver det menneskelige potentiale, som det gode samarbejde bygger på.


Bonus-metode 1: 
Værdi Poker - den værdifulde hånd

Deltagerantal fra 3 til 12 med 1 spil.

Tidsforbrug ca. 20 minutter.

Dette er en kvik måde, at tale om værdier på. Det bringer samtalen om værdier, på et tydeligt og synligt niveau. 'Hvem er vi, når vi gør det vi gør?'

Alle bliver involveret og anerkendt gennem værdierne. Hver deltager får 5 værdikort på hånden. Alle giver herefter minimum 3 af værdikortene til 3 af de andre deltagere. Ét til hver. En værdi, som du tænker, at denne værdsætter. Eller en værdi, som du synes, at denne udviser. Fortæl hvorfor, du giver denne værdi. Du må ikke modtage en værdi fra en deltager, som du selv lige har givet en værdi til. Der skal være en anden deltager imellem jer. Du må ikke give et værdikort væk, som du har modtaget.

Fortsæt indtil alle har modtaget og givet min. 3 værdikort væk. Nogle kan måske nå, at give alle 5 værdikort til 5 andre deltagere. Gå sammen parvis og tal om jeres værdifulde hånd - inkl. de værdier, som ikke blev givet væk. Hvad er det værdifulde? Tak deltagerne for deres engagement.

 

Bonus-metode 2: En kabale metode

De værdifulde adfærdsnormer

Enhver kultur bygger på adfærdsnormer, der er dannet af en gruppe mennesker. Nogle gange, af mennesker, som ikke længere er en del af gruppen. Adfærdsnormerne har en betydning og en værdi, så fællesskabet kan bestå og de hjælper individet med at tilpasse sig i gruppen. Med denne kabale får du mulighed for at opdage de adfærdsnormer, der er en del af gruppens kultur. Du vil også opdage hvilken værdi adfærdsnormerne har. Måske spotter I nogle adfærdsnormer, som trænger til at blive fornyet.

Tag bunken med alle normkortene.

Vurder kortene et ad gangen.

  • Normerne, som du kan genkende i jeres virksomhed, lægger du i en bunke.
  • Normerne, som du ikke kan genkende lægger du i en anden bunke.

Behold bunken med de kendte normer og spred kortene ud på bordet.

Tag bunken med værdikort.

  • Hvilke værdier, er i spil i forhold til disse normer? Placer de værdikort, som er i spil, ved det normkort, som kortet passer til.
  • Hvilke ideer og tanker giver det, at se normer og værdier på denne måde ?

 

FLERE GODE FORSLAG TIL DIG
Varen passer sammen med
Andre købte også

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse: