Populær

Download gør-det-selv øvelse: Demokrati Spil: 101 Korte Topmøder for små og store grupper

DKK 75,00  u/Moms

Tal om vores samfund på en helt ny måde: Dialog fremmer forståelsen

Download leveres med et link i din mailboks. Dette produkt leveres i 2 pdf filer. En dansk version og en engelsk version. Du beregnes IKKE for forsendelse i den endelige faktura.

Nu kan du introducere dine mødedeltagere til 101 forskellige samfunds-aspekter og gøre dem klar til at tale om demokrati. Ved bestilling modtager du en pdf fil i din mailboks. Gem filen på din computer og udskriv det antal du har behov for. Ved udprintning kan du udskrive ’4 sider pr. ark’ og herefter skære kortene fra hinanden.

Et stort 'velkommen' til demokratiet
Vores land er et demokrati. Det betyder, at landet styres af nogle valgte ledere og at vi danskere involveres dynamisk.

Demokratiets håb
Et demokrati skal skabes hver dag. Det passer ikke sig selv. Vores land rummer en masse fantastiske ting. Og det rummer nogle kedelige elementer, som skal håndteres. Den demokratiske form er en måde at køre et samfund på, som indeholder nogle naturlige modsætninger for at kunne overleve. Dette er selve overlevelseskampen for vores demokrati. Det slutter aldrig. Derfor ved du at du bor i et demokrati, når du er involveret i at skabe det - hver dag.

Inviter grupper af mennesker 
Brug disse interaktive dialog-kort når du ønsker at involvere dine mødedeltagere i at tale om landets tilstand. Dialog-kortene rummer mere end hundrede forskellige aspekter af samfundet, aspekter som har væsentlig betydning for den enkelte og for nationens fremtid.

Vær specifik
Hvert dialog-kort er interaktivt. Det betyder, at kort-holderen får tilladelse til at ventilere sine oplevelser og synspunkter. Herudover er hvert  dialog-kort påtrykt to pile - en vandret og en horisontal. Kort-holderen kan være meget specifik i sin forklaring, når han eller hun illustrerer med pilene.
Forklar ideen bag disse pile før du omdeler dialog-kortene til dine deltagere. Det er som at bruge en skala fra 1 til 10. Pilens spids svarer til 10.  

De 5 overordnede overskrifter er 
Mennesker
Systemer
Strukturer
Økonomi, og 
Symboler

Sådan bryder du isen
Print alle kortene ud med 4 kort på hvert A4 ark. Du kan vælge en anden farve end gul. Læg andre farver papir i din printer og udskriv kortene i sort/hvid. Klip eller skær herefter kortene ud. Før du omdeler kortene bør du overveje at frasortere de irrelevante. Vælg nu en metode: 

Kabale for 1 person
Spil for 2 personer
Spil for flere end 2 personer
Icebreaker for en mindre gruppe, eller

Icebreaker for en større gruppe
Giv hver deltager 1 dialog-kort og inviter dem alle ud på gulvet. Hvis du ikke har gulvplads nok, så brug et udendørs område i nærheden. Fortæl dem, at de nu skal prøve et kort topmøde - en korterevarende samtale - og tale om 'dagens emne'.
Fortæl også, at al menneskelig aktivitet kræver opvarmning. På dette møde skal vi alle varme stemmerne op. Om et kort øjeblik vil alle komme til at møde hinanden tilfældigt til et korterevarende topmøde på ca. 3 minutter. Den ene starter med at læse kortets tekst op og så fuldende sætningen i overensstemmelse med egen viden og overbevisning. Han kan ydermere illustrere sin forklaring og sit synspunkt ved at placere pegefingeren på en af kortets to pile. Når begge topmødedeltagere har ventileret deres syn, så bytter de dialog-kort og fortsætter til et nyt topmøde. Løft din arm med det nye kort og vis at du er klar til et nyt topmøde. 

Slå tonen an med denne kommentar til demokratiet
Hugh Laurie har instrueret filmen 'Look at the State We're In!: The Status Quo' med John Cleese i hovedrollen ovenfor.

 

FLERE GODE FORSLAG TIL DIG
Varen passer sammen med
Andre købte også

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse: