En blog om ledelse: Sur for en sikkerheds skyld

Ring for pris
+45 71 92 55 63

Gør alle mennesker sure

Gør kunderne sure. Gør kollegerne sure. Gør chefen sur. Eller prøv det modsatte. GØR DEM GLADE.

Det kan umiddelbart lyde som et større projekt. Blomster, slik, balloner, flag og pynt på kollegaens kontor på fødselsdagen. Men det behøver det ikke være. Det kunne også være, at holde en dør for ham, der har favnen fuld. At huske navnet på den kunde, der kommer jævnligt. Eller minde ekspedienten om, at du bliver opkrævet for lidt. Det kan være, at fortælle en kollega, hvor meget du påskønner ham.

Så hvad er forskellen mellem AT GØRE DEM GLADE og så være høflig? Forskellen ligger i at gøre noget uventet eller anderledes i forhold til det ordinære - at tage det ekstra skridt du ikke behøvede at tage. Det der er ordinært for én, kan være ekstraordinært for en anden. Det er op til dig, at kende forskellen. Observér eller spørg, hvad der gør dem glade.

Små uskyldige plastik-fisk

Når de mindst venter det eller når de har størst brug for det, - så lad det ske! Når nogen gør dig glad, ønsker du at gøre gengæld. Her er en lille historie om en gruppe overstressede sygeplejersker, der begyndte at uddele små plastik-fisk til kolleger, som gjorde noget rart for dem. Plastik-fisk kan lyde skørt, men de var med til at bryde isen. Samarbejdet blev bedre. Sygeplejerskerne uddelte også fisk til patienter som var nedtrykte eller, som gav den en skalle under genoptræningen. Snart begyndte patienterne at bede om fisk, som de kunne give til sygeplejerskerne. Patienternes pårørende begyndte at sende små breve på fiske-formede postkort. Før man vidste af det, var medarbejderne i en hel afdeling 'legesyge' overfor hinanden.

Gør et positivt indtryk

GØR DEM GLADE er lettere, når du forstår, at i ethvert øjeblik ligger muligheden for at gøre et positivt indtryk på den du møder. En politimand fortalte en gang om en butikstyv, der blev rørt til tårer over den opmærksomhed han fik, mens han blev fotograferet og afgav sit fingeraftryk. Butikstyven vidste godt, at han havde gjort noget forkert og prøvede ikke, at undgå straf. Han fortalte politimanden, at han aldrig tidligere havde oplevet en tilsvarende grad af opmærksomhed i nogen restaurant eller butik. Så han blev overrasket over at finde den hos politiet. Kom i GØR DEM GLADE tænkemåde, og mulighederne vil dukke op i de mest uventede situationer.

Start med at fokusere på 1

GØR DEM GLADE starter med, at man fokuserer på én person. Sådan gør fiskehandlerne. De sælger ikke bare fisk. De gør verden til et bedre sted at være, - gennem én person ad gangen. De ER verdensberømte. Det er naturligt at ønske at gøre gengæld, når der lige er en der har gjort dig glad. Men hvad med de kolleger eller kunder, der åbenlyst suger energien ud af et lokale når de kommer ind? Hvad nu, hvis I prøver princippet af og konspirerer med et par kolleger? Det kan ske, at I bliver overrasket over reaktionen. Og måske kommer det hele tilbage igen. Når alt kommer til alt, så ønsker alle jo at blive værdsatte.

Skrevet af Michael Meinhardt, LEADERS WAREHOUSE. 

 

FLERE GODE FORSLAG TIL DIG
Varen passer sammen med
Andre købte også

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse: