En blog om ledelse og motivation: Sådan udrydder du apati gennem 7 trin

Ring for pris
+45 71 92 55 63

Ledelse og motivation: Sådan fjerner du apati, angst og stress i dit team og genindfører 'engagement'

Dette faktum er muligvis ikke sandt i dit team. Så hvordan ser det ud i dit team? Gå ud og spørg dine medarbejdere. Forlad dit kontor og spørg dem ansigt til ansigt med de rigtige forklaringer og spørgsmål. Prøv dette:

'Hey alle sammen. Prøv at høre hvad jeg har at sige. Jeg vil gerne spørge til jeres engagement. Specifikt din interesse for jobbet og din forpligtelse, som er dit engagement. Din stemme vil være anonym. Det lover jeg!

Så her er spørgsmålet: På en skala fra 1 til 10 (1 er lavt og 10 er højt) hvad antager du er det gennemsnitlige niveau af engagement - interesse og forpligtelse for opgaverne - i vores team? Skriv venligst et tal fra 1 til 10 på en seddel og læg den i denne hat. Sabrina vil tælle tallene sammen.'

Hatten og tallet (Sabrina har tilføjet tallene og divideret resultatet med antallet af teammedlemmer) kommer fra Sabrina. Når du, lederen, ser på dette tal, hvad ser du så? Og når du viser dette tal til dit team, hvad ser de så?

Hvordan vil du beskrive deres engagement, hvis tallet er mellem 1 og 3?
Hvordan vil du beskrive deres engagement, hvis tallet er mellem 4 og 6?
Hvordan vil du beskrive deres engagement, hvis tallet er mellem 7 og 9?
Hvordan vil du beskrive deres engagement, hvis tallet er 10?

Efter at have lavet regnestykket og gennemført undersøgelsen vil du have en idé om situationen. For at være helt klar over tallene - du kan motivere dit team til engagement 10. Og det er dit ansvar som deres leder. Hvorfor sigte efter noget under 10?

Du har kigget i den forkerte retning

I årtier har du og din ledergruppe kigget i den forkerte retning. I har ledt efter motivation, hvor den ikke var at finde. Alt fra pensionsordninger, lønstigninger, kaffemaskiner, legerum, is, sjov på jobbet, gratis frokost og bonusordninger. Alt dette motiverer, men det motiverer kun visse personer i et par minutter. Det opmuntrer ikke din gruppe af medarbejdere i det job, der skal udføres. Og det tilskynder ikke din gruppe af medarbejdere til at samarbejde, hjælpe hinanden, være opmærksomme, fokusere. Tænk over det. Hvorfor skulle en ny kaffemaskine få nogen til at arbejde hårdere, med mere omhu, med mere interesse? Men lederen er i stand til at invitere teamet til at samarbejde for at nå en hård deadline. En kaffemaskine bidrager kun med kaffe. Den kan ikke lede. Men det kan en leder.

Fra nu af vil lederen være i stand til at rykke fire ud af fem ud af deres uengagement.

Engager dit team som en gruppe

Gennem mange års praktisk erfaring er det blevet tydeligt, hvad der går galt, og hvad der går godt, når en leder stiller sig op foran medarbejderne for at engagere dem i en fælles sag. Sagen kan handle om en deadline, øget salg, reducerede omkostninger, en ny kampagne, bedre ... hvad som helst. En sag, der er så vigtig, at alle må stå ved den og engagere sig i den.

I 15 år har vi testet og øvet og designet en praktisk model for Strategisk Motivation. 'Med denne model vil motivation ikke længere ske ved et uheld eller en tilfældighed, men vil blive en del af en større, en struktureret og en langsigtet plan. Fordi medarbejderne fortjener det. For det bliver nemmere for ledere at lede denne vej. Og fordi virksomheden vil tjene mere på bundlinjen.’ – siger Michael Meinhardt.

'Vi har set, hvordan virksomheder har en uklar forståelse af begreberne 'Motivation' og 'Engagement'. For det andet har vi set, hvordan ledere sjældent måles på deres medarbejderes engagement på daglig basis. For det tredje koordineres motiverende initiativer ikke af en 'Motivationschef'. ' - siger Mette Berner. »Vi har fundet ud af, hvad der virker i praksis. Mysteriet er løst. Nu kan ledere lære at generere, kontrollere og vedligeholde deres medarbejderes engagement. Og det her er en formue værd.'

Michael Meinhardt siger: 'Vi har udviklet en motivationsmodel, der introducerer 7 motivationstilstande, som lederen skal 'invitere' sin gruppe af medarbejdere ind i. Lederen kan lære, træne og tilpasse denne nye model for Strategisk Motivation og bruge den sammen med teamet.'

Gallup konkluderer i 'State of the Global Workplace Report', at 4 ud af 5 medarbejdere er uengagerede eller fjendtligt uengagerede.


Modellen for strategisk motivation

Her er modellen - så enkel, at alle kan forstå den. Modellen introducerer 7 tilstande, som lederen skal sikre i sin gruppe af medarbejdere. Hvis det ikke lykkes lederen at bringe alle i teamet ind og ud med succes vil han demotivere dem. Når lederen lykkes, motiverer han dem til at engagere sig i den fælles sag.

1.    Lysten til at mødes

2.    Lysten til at deltage

3.    Troen på, at det nytter

4.    Viljen til at yde

5.    Viljen til at hjælpe hinanden

6.    Gør alle medarbejdere værdsættende

7.    Lysten til at fortsætte

 

En simpel 7 trins model, der rummer en række teknikker, der skal læres. Som leder lærer du at lede, ikke at tvinge - men ved at invitere dine medarbejdere til at samarbejde.

Uengagerede medarbejdere koster din virksomhed en formue. Men engagerede medarbejdere skal jo blot være motiverede.

Blog er skrevet af Michael Meinhardt, LEADERS WAREHOUSE.

 

FLERE GODE FORSLAG TIL DIG
Varen passer sammen med
Andre købte også

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
spacer