En blog om ledelse: Sådan skabes arbejdslyst i en børnehave

Ring for pris
+45 71 92 55 63

Teamet fik 12 i FISH! 

Skriftlig ros på ryggen: Stolpegårds Vuggestue er en liflig oplevelse af de helt sjældne. Marie, Maria, Mette, Maj, Michelle og Tina er et enestående team, som får 12 i skriftlig og praktisk FISH!

Det startede som en helt almindelig workshop med en kort velkomst, en kort øvelse, hvor deltagerne fik prøvet at tale sammen på en ny måde med nogle dialogkort i hånden. Så fortalte jeg om fiskeforretningen Pike Place Fish og de 12 medarbejderes måde at arbejde sammen på.

Så så vi den glade FISH! film og bagefter fandt hver enkelt ud af, hvilken scene hun godt kunne lide. Det gjorde vi, fordi det er rasende interessant at finde ud af, hvad man godt kan lide. Filmen skal ikke anmeldes. Filmens enkeltscener eller sekvenser skal ikke kritiseres. Men den scene den enkelte synes er god, skal fremhæves. Den scene man godt kan lide er samtidig det man godt kan lide at give til kolleger og kunder. Og det er samtidig det man godt kan lide at modtage fra kolleger og kunder. Altså: Det der ligger bagved den scene man godt kan lide, er = det man står for. Vi kalder det for ens DET. Så vi var stille og roligt i gang med at finde DET.

Men først giver det mening, at prøve fiskehandlernes fire principper. Det sker normalt under ståhej og grin og aha. For det skal ikke være kedeligt at prøve NÆRVÆR, LEG, GØR DEM GLADE og VÆLG DIN HOLDNING.

Herefter vendte vi tilbage til 'dit DET'. Marie, Maria, Mette, Maj, Michelle og Tina var rigtig gode til at finde deres DET. Og de var rigtig gode til det. De skrev deres DET ned, så de kunne begynde at bruge dem fremover.

Til sidst kastede jeg en fisk til Maj, som er chefen for det hele. Ideen er, at den eksterne energi FISH! nu er plantet i Stolpegårds Vuggestue. Og nu skal teamet i gang med at formulere deres version af FISH! og så holde liv i det.

Tak for nogle skønne timer og held og lykke i fremtiden!

Skrevet af Michael Meinhardt, LEADERS WAREHOUSE. 

 

FLERE GODE FORSLAG TIL DIG
Varen passer sammen med
Andre købte også

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse: