En blog om ledelse: Når lederen vil blomstre hele året

Ring for pris
+45 71 92 55 63

Når lederen vil blomstre hele året

Her får du et hurtigt indblik i en ny motivationsmodel. Modellen består af 7 trin og indeholder ikke ydre motivation som penge, fri bil, stort kontor, frugtkurv og pension. Modellen indeholder kun indre motivation som lyst, tro, vilje og værdsættelse.

Følg denne nye models 7 trin og se, hvordan hele teamet engagerer sig. På fire dage kan du lære modellen, som du kan motivere hele dit team ud fra. Spring alle andre, lange og teoretiske forklaringer om ledelse og motivation over. For her kommer modellen, som alle ledere kan lære at bruge.

Modeller er værdifulde

En model er god at have. Den er tidsbesparende fordi den indeholder en fornuftig rækkefølge, som nogen har tænkt over og undersøgt og afprøvet. Og for brugere af modellen er det godt, at huske det hele og ikke overse vigtige punkter. Brugerne kan vælge at lære modellen og det der ligger bag og det der understøtter den, følge den, vægte modellens trin og være i stand til at justere den og også forstå, hvordan man får overskrifterne til at ske. Modellens 7 trin er:

1. Lederen inviterer og hilser på alle.

2. Lederen samler og synkroniserer gruppen.

3. Lederen leverer en peptalk til gruppen.

4. Lederen tilbyder frit lejde, så alle forstår sagen.

5. Lederen sørger for, at alle formulerer hjælpen.

6. Lederen sikrer, at alle værdsætter alle.

7. Endelig afrunder lederen, så alle har lyst til at fortsætte.

"En leder er en som følger dig til steder, du ikke ville være kommet til alene." J. Barker

Modellen ovenfor har vi valgt at kalde MOVING YOU MODELLEN. Den skal forstås og bruges ligesom modellen for, hvordan du fx lapper en cykelslange. Denne helt anderledes model står at læse i sin helhed hos Cykelpartner.dk

1. Skru ventilen af.

2. Tag dækket af med dækjern.

3. Sæt ventilen på slangen igen og pump lidt op.

4. Lap slangen.

5. Monter slangen igen.

6. Monter dækket igen.

7. Pump dækket op igen.

Hvis du vil sikre, at dit hjul er lappet og tæt og at du kan køre sikkert videre er det vigtigt, at du husker alle trinene og gør hvert enkelt trin færdigt før du går i gang med det næste.

MOVING YOU MODELLEN

Sådan er det også med MOVING YOU MODELLEN. Hvis du vil motivere hele dit team til at engagere sig i en sag, en opgave eller en situation er det afgørende, at du følger modellen og husker alle 7 trin. Hvis du springer ét trin over vil du mislykkes. Hvis du skøjter henover ét trin vil du mislykkes. Hvis du tager for let på et trin vil du mislykkes.

'At motivere medarbejdere er en konstant opgave, der aldrig kan stryges af to-do-listen.' Helle Bruun Madsen, Lederne

Således bliver det også nemmere at spotte, hvor motivationen går galt. Som leder kan du omgående udpege stedet og trinnet. Og hvis du motiverer tilfældigt, er du i fuld gang med at demotivere dit team. Når du følger modellen vil motivationen ske efter din plan. Vi kalder det der sker for Strategisk Motivation.

Modellerne vil spare dig for en masse tid og spildte kræfter. Motivationsmodellen er ny, men er blevet afprøvet, testet og benyttet henover de seneste 15 år. Min kollega Mette Berner og jeg har fulgt modellen i alle de år, hvor vi har præsenteret FISH! for teams, både i Danmark og i udlandet.

'Godt lederskab er, at kunne overbevise almindelige mennesker om, at de er i stand til at nå exceptionelle resultater.' J. D. Rockefeller

Den søde juletid

Motivationsmodellen kan direkte sammenlignes med denne juleaften-metafor. Dine gæster har glædet sig til at møde op. Du modtager dem i døren, ønsker dem en Glædelig Jul og nævner deres navn, trykker deres hænder eller giver dem et kram. Huset er fyldt med juledufte, bordet er dækket, gaverne er på plads og stegen i ovnen. Alle får troen på, at det vil blive en dejlig aften. Undervejs hjælper alle med, at maden kommer på bordet og at alle får noget på tallerkenerne. I hjælper hinanden rundt om træet og med at synge de vanskelige sange, som I igen har glemt. Sidst på aftenen takker I hinanden hjerteligt for opmærksomheden og de gode samtaler, som aftenen har budt på. Alt er så smukt og I får lyst til at holde jul med hinanden igen. 

Effekten af sådan en juleaften er identisk med effekten af Motivationsmodellen, når der ligger en plan til grund. Al motivation kan foregå, som en del af lederens plan, som igen kan foregå som en del af virksomhedens overordnede motivationsplan. En serie af overvejelser og planer for motivationen af alle medarbejdere har vi valgt at kalde for Strategisk Motivation.

'Som leder er du smittefarlig. Spørgsmålet er: Vil medarbejderne gribe det du har?” Rob Gregory, Rochester Ford

Vores motivationskursus

I vores firma er vi 2 konsulenter, som stædigt og vedholdende har været indstillede på, at det måtte være muligt, at skabe en praktisk model for lederens motivation af alle medarbejderne på én gang, når de var samlede. Vi har ikke designet en model for motivation af individer. Vi har heller ikke designet en model for motivation af undergrupperinger eller særligt heldige. Vi har udviklet en model for motivation af hele gruppen af medarbejdere samtidigt.

Vores kursus for ledere i motivation

Kurset varer fire dage. Tre samlede dage og 1 opfølgningsdag. Vi har designet alle fire dage, så det er den enkelte leder, der vælger sin måde at føre motivationen ud i livet på. Der indgår nogle forklaringer. Der indgår nogle øvelser. Der indgår dialog. Der indgår opdagelse. Alt dette ved vi virker. Ja, vi ved det virker rigtig godt.

“Jo mere energi du giver dine medarbejdere, jo bedre præsterer alle.” Harvard Business Review

Dine medarbejdere vil så gerne motiveres

Vi ved, at vores motivationsmodel vil hjælpe dig i dit motivationsarbejde med at engagere hele din gruppe af medarbejdere. Og dine medarbejdere vil anerkende dig for din indsats.

Skrevet af Michael Meinhardt, LEADERS WAREHOUSE.

 

FLERE GODE FORSLAG TIL DIG
Varen passer sammen med
Andre købte også

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
spacer