En blog om ledelse: Er det virkelig nødvendigt, at lege på jobbet?

Ring for pris
+45 71 92 55 63

Er det virkelig nødvendigt, at lege på jobbet?

Hvad er LEG? Hvis du tænker i retning af læring, eksperimenteren eller interaktion, så giver det mening. Overalt, hvor kreativitet blomstrer, er der leg i gang. Vi lærer alle, som vi gjorde da vi var børn - ved at lege med ideer. Vi lærer ved at tilsidesætte ideen om, at vi er begrænsede. Vi åbner vores øjne.

Her er 3 måder at forholde sig til LEG på, når vi er på job:

Første måde: LEG uden arbejde
Den enkelte medarbejder eller gruppen kan træde væk fra opgaverne og gå i gang med at LEGE. Det er det der sker, når man træder ud på græsplænen og sætter gang i et spil rundbold eller går ud på gangarealet og LEGER stoleræs. Det er sjovt. Det giver energi. De der vil være med får røde kinder. Fællesskabet strutter. Hvis chefen tillader det, så er det en fin måde at træne samarbejde, fokus, begejstring og en række andre kompetencer. Chefen og medarbejderne ved godt, at det koster penge. For mens LEGEN pågår, får vi jo ikke løst vores opgaver. Vi vælger at se det, som en investering. LEGEN gør os bedre til alt det, der kræves af os, når vi er tilbage på pinden.

Anden måde: Lad os prøve at LEGE med ideen om, at …
Vi sætter os ved mødebordet og skal i gang med det lidt vanskelige mødepunkt. Mødelederen åbner sin mund: ’Vi er nået til det tredje punkt, hvor vi skal prøve at finde en løsning. Lad os prøve at LEGE med ideen om, at …’ Med dette, lille ord ’LEGE’ sker der noget i gruppen. Vi skal altså i gang med noget mindre farligt. Vi må godt melde ud, bidrage, forsøge, prøve. Det lille ord afvæbner mange konfliktfyldte områder. Nu bliver det ufarligt. Vi kan roligt kaste os ud i det. Mødelederen inviterer i virkeligheden til LEG. Han inviterer til åbenhed. Han inviterer til bidrag.

Tredje måde: LEG og arbejde
Hvis arbejdet er det der skal gøres, så er LEGEN måden arbejdet udføres på. LEGEN er en tilgang, en måde. Du kan skovle sne og græde eller grine samtidig. Du bestemmer selv tilgangen. I kan være enige om at synge, mens I pakker kontoudtog. I kan være utålmodige og fortravlede. I vælger selv. Nogle fiskehandlere i Seattle har valgt deres måder, at servicere kunderne på. De kaster fiskene. De råber kundernes ordrer i kor. De danser som fisk. De giver fiskene førstehjælp. De siger sjove ting til kunderne. Fiskehandlerne LEGER, mens de arbejder. LEG og arbejde er smeltet sammen.

Skrevet af Michael Meinhardt, LEADERS WAREHOUSE.

 

FLERE GODE FORSLAG TIL DIG
Varen passer sammen med
Andre købte også

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse: