Rorys Story Cubes ® Fortælleterninger - gør-det-selv beskrivelser på mødet
Gør alle i teamet veltalende med 9 terninger
Rorys Story Cubes er en opsigtsvækkende enkel, sjov og hurtig måde, at invitere til fantasi på. Terningerne skal bare kastes. Så vil de tilskynde til en overraskende historie, der fx begynder med 'Der var engang ... '
9 styk 19 mm terninger med 54 symboler giver 10 millioner kombinationsmuligheder!
Kast terningerne
Kast de 9 'lækre' terninger og bliv præsenteret for én af 10 millioner kombinationer. Brug kombinationen, som inspiration til din historie.
Opdag nyt
Terningernes anvendelsesmuligheder er uendelige. Uanset de bruges i klasseværelset eller i mødelokalet, så kan processen med at formulere og fortælle en historie levere overraskende ny indsigt i 'emnet', 'sproget', 'vores verden' og i 'os selv'.
Vær spontan
Det gælder om ikke at tænke for længe. Opfang hurtigt motiverne og sæt så tungen i bevægelse. Din historie vil udfolde sig efterhånden, som du kommer i gang. Historien vil i sig selv frigive kreativitet, formuleringsfrihed og opdagelseslyst, der igen ansporer til løsning af uregerlige udfordringer i virksomheden.
Der var en gang ...
Begynd fx med 'Der var en gang ... ', og fortæl en historie som forbinder alle 9 motiver, der vender opad. Begynd med det motiv, der først fanger din opmærksomhed.
I et lille iltfattigt mødelokale ...
'Der var en gang ... ' er blot én måde, at begynde en historie på. Efterhånden som du og dine deltagere bliver mere fortrolig med terningernes motiver, kan du prøve at introducere andre 'oplæg', som fx
Det var en mørk og stormfuld nat …
I en fjern og ukendt fremtid …
På en lille planet meget anderledes fra Jorden …
En dag, da tiden gik i stå …
Det begyndte, som en lille hvid løgn ...
Det startede engang oppe på direktionsgangen, at ...
I et lille, iltfattigt mødelokale sad engang …
Øvelsen er god til at sætte kreativiteten fri og tænke ud af boksen. Når øvelsen er slut, overvej da, hvad I også kan bruge terningerne til.
Fif 1: Kædefortællingen
Giv historien en overskrift og kast terningerne. Bed én om at begynde at fortælle historien med start ud fra en valgfri terning. Herefter går turen videre til næste deltager, der ud fra en anden valgfri terning fortæller videre. Når alle terninger er brugt kastes de på ny, så alle deltagere får en tur. Til slut kan I tale om udbyttet. Fx 'Hvad overraskede jer?', 'Hvad oplevede I?', 'Hvilke muligheder så I?', 'Hvilke løsninger begyndte at tage form?'
Fif 2: Bordet rundt
Først kaster Ole 3 terninger og lader nu motiverne inspirere sig til det han ønsker at fortælle til kollegerne. Når Ole er færdig, giver han terningerne videre til en kollega efter eget valg.
Fif 3: Hør, hvilke muligheder
Efter, at I har talt om et punkt på møde-dagsordenen er det tid til at spørge, reflektere og undre sig. Brug terningerne her. Sæt dine deltagere sammen i par og giv hvert par 4 terninger. Bed dem om at lade sig inspirere af terningernes motiver, mens de fortæller hinanden om deres reaktioner på det de har hørt. Når alle har talt sammen i 8 minutter (4 minutter hver vej), kan parrene fortælle højt, hvad der var det vigtigste de hørte dem selv eller partneren sige.
Fif 4: Hvad kan du lide?
Sid med en partner. Brug 4 terninger hver. Kast dine 4 terninger og del dem i 2 terning-par. Ud fra det ene terning-par fortæller du: 'Hvad kan du lide, at gøre for andre?' Bagefter fortæller du ud fra det andet terning-par: 'Hvad kan du lide, at andre gør for dig?'
Fif 5: Find mulige løsninger
Brug 3 terninger, slå dem og definer din udfordring ud fra terningerne. Vend derefter terningerne og se nu de 3 motiver på den modsatte side. Brug motiverne til at definere mulige løsninger på udfordringen.
Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.