En blog om ledelse: Sådan får lederen hele holdet til at følge sig

Ring for pris
+45 71 92 55 63

Lederen og hans følgesvend(e)

Du har sikkert lært en hel masse om ledelse og om det at skabe opbakning til en ide. Prøv at se filmen her (den varer 3 minutter) og lad os uddrage nogle budskaber.Nem at følge
En leder skal have modet til at rejse sig og se lidt latterlig ud. Det som ham her gør, er så enkelt, at det nærmest er instruktivt. Og det er samtidig nøglen. Du skal være nem at følge. Den første følgesvend dukker op. Han har en afgørende rolle. Han viser offentligt alle, hvordan man følger. Bemærk, at lederen hilser følgesvenden velkommen, som en ligesindet. Nu handler det ikke om lederen længere. Nu handler det om ‘os’. Flertal. Bemærk også, at følgesvenden kalder på sine venner. Det kræver mod, at være den første følgesvend. Han udstiller sig selv og latterliggør sig selv. At være den første følgesvend er en undervurderet del af ledergerningen. Den første følgesvend transformerer den enlige tosse til en leder. Hvis lederen er flintestenen, så er den første følgesvend gnisten, som tænder ilden.

En gruppe er en nyhed
Følgesvend nr. 2 er et vendepunkt. Han er beviset på, at følgesvend nr. 1 har gjort det godt. Nu er det ikke længere en enlig tosse og det er ikke længere to tosser. Tre er en gruppe og en gruppe er en nyhed. En ‘bevægelse’ er nødvendigvis offentlig. Overbevis dig om, at udenforstående ser mere end blot lederen. Alle har brug for at se følgesvendene, fordi nye følgesvende efterligner følgesvendene – ikke lederen. Nu kommer 2 tililende mere. Og 3 mere. Nu har vi momentum. Nu har vi en bevægelse!

En del af indercirklen
Efterhånden som flere og flere springer til er det samtidig blevet risikofrit. Hvis der før var nogen, der hang i håndbremsen og udtrykte lidt modstand, så er der ikke længere nogen grund til ikke at deltage. De vil heller ikke blive latterliggjort. Hvis de skynder sig vil de blive en del af indercirklen. I løbet af det næste minut vil du se, at alle ønsker at være en del af gruppen, fordi de i sidste ende vil blive latterliggjort for ikke at deltage.

Mine damer og herrer


Sådan skaber man opbakning! Lad os samle op på det vi har lært:

Hvis du på den ene eller den anden måde er en version af denne skjorteløse danser, helt alene, så husk betydningen af at pleje dine første, få følgesvende som ligesindede. Gør opgaven helt tydelig. Det handler Ikke om dig.

Vær offentlig. Vær nem at følge!

Fangede du også det vigtigste budskab? Ledelse er en forherliget aktivitet.

Åh ja. Det begyndte med en skjorteløs fyr. Og han får hele æren. Men du så jo også, hvad der virkelig skete:

Det var den første følgesvend, der transformerede den enlige tosse til en leder. Men opgaven bliver ikke løst uden den første følgesvend.

Vi har ofte hørt, at vi alle er ledere. Men det ville jo være ret ineffektivt. Den bedste måde, at skabe opbakning på, hvis du virkelig ønsker det, er frygtløst at følge og vise andre, hvordan man følger.

Når du ser en enlig tosse gøre noget fantastisk, så vis dit mod og vær den første, der rejser sig og deltag.

Skrevet af Michael Meinhardt, LEADERS WAREHOUSE.

 

FLERE GODE FORSLAG TIL DIG
Varen passer sammen med
Andre købte også

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse: