Download gør-det-selv øvelse: Nyd de demokratiske samtaler

DKK 75,00  u/Moms

Dialog om demokratiske samtaler

Download instruktion og dialogkort. Her er et redskab du kan bruge, når du ønsker at sætte fokus på ‘demokratisk samtale’ på en måde som benytter sig af samtalen. Øvelsen kan bruges med dit team, med en kollega eller ven eller med dig selv. 

Redskabet består af 50 spørgsmål, som er placeret på hver sin side. De kan printes enkeltvis eller fx 4 stk på hver A4 side og derefter skæres til. På denne måde er den demokratiske samtale spredt ud på 50 ‘anskuelsesvinkler’. Dermed bliver det overskueligt at tale om.  

En demokratisk samtale foregår mellem to eller flere parter, som med samme eller forskellige synspunkter enten når frem til en fælles holdning eller accepterer, at man ikke kan nå til en sådan. Men der er mere til denne type samtale.

Når mange mennesker har talt sammen i fx 10 minutter kan ‘lederen’ samle ‘opdagelserne’ op og gøre dem tydelige for alle.

Husk, at de 50 spørgsmål bør sorteres i forhold til deltagerne og situationen. Måske skal nogle spørgsmål fjernes.

Metode 1: Omdel ét spørgsmål til hver deltager og bed dem finde en partner, som stiller hinanden deres spørgsmål og lytter grundigt til svarene. Når de i et par har hørt begge svar rækker de deres spørgsmål op i luften og finder en ny partner. Her gentages metoden. Metoden kan gentages fem til syv gange.

Metode 2: Omdel to spørgsmål til hver deltager og bed dem finde en partner, som stiller hinanden 1 af deres spørgsmål (vælg det ene eller det andet) og lytter grundigt til svarene. Når de i et par har hørt begge svar bytter de spørgsmål og rækker dem op i luften og finder en ny partner. Her gentages metoden. Metoden kan gentages fem til syv gange.

Metode 3: Omdel ét spørgsmål til hver deltager og bed dem finde en partner, som læser deres eget spørgsmål højt og selv svarer på det før partneren også svarer. Når de i et par har hørt alle svar bytter de spørgsmål og rækker deres spørgsmål op i luften og finder en ny partner. Her gentages metoden. Metoden kan gentages fem til syv gange.

 

FLERE GODE FORSLAG TIL DIG
Varen passer sammen med
Andre købte også

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse: