En blog om ledelse: 10 måder mødelederen kan gøre livet lettere for mødedeltagerne

Ring for pris
+45 71 92 55 63

Forstyr dine mødedeltagere på 10 forskellige måder

En proces er en kæde af passende forstyrrelser blandt involverede mennesker, der former resultater og skaber værdi.

Forestil dig 10 bolcheglas med forskellige typer af slik i. For det første må du vælge de varianter, der hjælper dine deltagere mest. For det andet må du vælge mængden af de enkelte varianter. Sådan er det også med en proces. Du vælger hvilke dele af processen du vil bruge. Du vælger om du vil bruge dem delvist eller helt. Du vælger rækkefølgen. Du vælger, hvor mange gange du vil gentage. 10 bolcheglas eller 10 dele af en proces. Her er de 10 bolcher - øh, forstyrrelser:

Matador Mix: Din forberedelse
Du kan forberede dig med de rette værktøjer. Før du går i gang med at lægge din plan for mødet, workshoppen, kurset, forløbet eller hvad dit indslag er, så kan du vælge at forberede dig med fx en film, en bog eller et spil. I din forberedelse vil du søge efter en rød tråd, en indgangsvinkel, en drejning. Søg efter værktøjer, der involverer deltagerne. På hvilke måder kan du få deltagerne til at forklare dig, hvad emnet handler om? Søg på nettet. Tal med nogle af deltagerne. Tal med andre, der har prøvet at gennemføre noget lignende. Tal med en person, som du har meget lidt lyst til at tale med om lige netop det emne.

Vingummi: Tjek ind
Dine deltagere ankommer. Hvad skal der ske i perioden, fra den første træder ind til I går i gang med det egentlige emne? Kender deltagerne hinanden i forvejen? Skal de varmes op? Skal der en icebreaker på bordet? Skal de lære hinanden at kende fra forskellige vinkler?

Skumfiduser: Oplev det
Historien skal fortælles. Situationen skal ridses op. Filmen skal vises. Lydstumpen skal afspilles. Den enkle, skarpe gengivelse skal rulles ud. Så kan vi alle være med. Så kan vi alle begynde at forstå historien, trække den fra hinanden, generalisere, blive endnu skarpere på den. Nu er vi klar til at gå videre.

Lakridsbogstaver: Prøv det
Når vi prøver det, får vi kontakt til nye følelser. Prøv den nye bil. Prøv den nye smarte telefon. Prøv at sige dette højt. Først nu kan vi afgøre, hvorvidt vi kan lide det eller ikke kan lide det.

Tyggegummi: Leg med det
Ligner lidt 'prøv det'. Nu gør vi bare en hel masse ved 'det', som ingen har gjort før. Vi udforsker 'det'. Vi oplever 'det' på mange, nye måder.

Rustne søm: Gør det
Nu bruger vi 'den', som den er tiltænkt. Nu bygger vi ikke bare en legetøjsbro. Nu bygger vi en rigtig bro.

Slikkepinde: Tal om det
Vi lærer uendeligt ved at tale med hinanden om det. Vi bliver klogere på hinanden. Vi opdager nyt. Vi forstår. Vi skal tale om det. Og vi skal tale om det på mange forskellige måder.

Hold-kæft-bolcher: Tænk over det
Det hedder også refleksion. Det er der, hvor vi sætter os til rette i lænestolen med en god kop kaffe og løfter blikket og ser tilbage på de mange oplevelser. Hvad skete der egentlig? Hvad var det der gjorde, at jeg syntes det var sjovt? Hvad skal der til for at fastholde alt det?

Lakridspiber: Bind en sløjfe
Nogle gang har vi brug for et resume, en opsummering, en evaluering, et handlingsreferat. Hvem gør hvad, hvornår? Der skal bindes en sløjfe.

Twist: Tjek ud
Vi har brug for de afsluttende håndtryk, verbale håndtryk i form af påskønnelser, ros, værdsættelser, 'Tak for i dag', 'På gensyn'. Nu kan vi alle skilles og gå nye veje.

Få hjælp til din proces
De værktøjer som du vælger skal hjælpe din proces. Værktøjerne skal også hjælpe deltagerne til at forstå, indse, blive bevidste, - så de bedst muligt er i stand til at forme resultater og skabe værdi. Derfor: Få hjælp til at vælge det rette værktøj og få hjælp til den bedst tænkelige måde, at bruge værktøjet på i din konkrete sammenhæng.

Skrevet af Michael Meinhardt, LEADERS WAREHOUSE.

 

FLERE GODE FORSLAG TIL DIG
Varen passer sammen med
Andre købte også

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse: