Download nu: Øvelse: Forstå en fordom og få den til at gå væk

DKK 75,00  u/Moms

Udryd fordomme på job, skole og steder, hvor mennesker mødes

Download leveres i din mail-box, når du har lagt dette produkt i din indkøbskurv. Pdf filen indeholder både en dansk og en engelsk version. Hver version indeholder 15 dialogkort med hver 2 spørgsmål. Ved op til 10 deltagere er 1 print passende. Ved op til 20 deltagere kræves 2 sæt print.  

'Sælgere er hurtige i replikken og lyver så det hyler.'

'Lagerfolk er besværlige og ufleksible.'

'Asiatiske børn er dygtige til matematik.'

'Finnerne har let til kniven.'

Vi er omringet af fordomme, holdninger og antagelser om grupper af mennesker. Fordommene forudsætter noget usandt eller uunderbygget. Over tid udbredes fordommene og forbliver uimodsagte. Fordommene kan både være negative og positive.

Èn måde, at udrydde fordomme på er ved at tale om dem. Det lyder meget enkelt, men det behøver det ikke at være. Her kan du bestille de dialogkort, som igangsætter en dialog-øvelse, som enhver leder, lærer eller underviser kan gøre brug af, når der opstår et behov for at kaste lys over fordomme. 

Metode 1

Print pdf ud med 4 kort på hver A4 side. Omdel 3 kort til hver deltager og bed dem om at sætte sig parvis og sammen finde svar på så mange spørgsmål som muligt. De får 10 minutter til spørgetiden. Efter de 10 minutter samler 'lederen' de mest brugbare svar ind og noterer dem på en flipover. Spørgsmålet 'Hvad gør vi nu?' skal resultere i mindst 10 handlingspunkter.

Metode 2

Omdel 1 kort til hver deltager. Metoden hedder 'Korte Møder'. Hver deltager møder nu 1 anden. Disse 2 vælger det ene spørgsmål de skal stille til hinanden og lytte til svar. Når begge har fået svar på deres spørgsmål bytter de kort og finder en ny deltager og gentager processen. Spørg efter ca. 10 minutter: 'Hvad opdagede I ved de ca. 6 korte møder i nåede at have?' Noter på flipover. Omformuler notater til praktisk handling. 

 

FLERE GODE FORSLAG TIL DIG
Varen passer sammen med
Andre købte også

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse: