2 FISH! bøger med et nuttet bogmærke

DKK 432,00  u/Moms

FISH! til virkelige mennesker

FISH! bøgerne FISH! og FISH! STICKS begge oversat til dansk.

Mennesker er forbundet med hinanden. Lige som dyr, der lever i fællesskaber, er mennesker også forbundet til at føle det samme, som de mennesker der er rundt om dem føler. Det er en evolutionær egenskab. Når en huleboer forudså en trussel, jo hurtigere de andre i stammen lod sig smitte af denne forudseenhed, jo sikrere ville de alle være.

Det fungerer stort set lige sådan i dag, bortset fra at truslerne ikke er uldne mammutter. Vores stress udspringer fra at vi bliver bedt om at gøre mere med færre resurser. For megen information. Frygt for fejl. Spændinger med kollegerne. Mulige afskedigelser.

Det anslås, at næsten halvdelen af alle medarbejdere ser arbejdet, som den vigtigste årsag til stress i deres liv. Det betyder, at du eller den person, der arbejder ved siden af ​​dig, formentlig føler dig overvældet. Den anden vil uundgåeligt begynde at føle det samme.

Der er masser af dokumenterede strategier til reduktion af individuel stress — meditation, regelmæssig træning, masser af søvn, god ernæring, sætte tid af til at lade op igen.

Men hvordan kan vi hjælpe hinanden? Her er et par tip til at hjælpe kolleger med at håndtere stress mere effektivt ved hjælp af FISH! filosofien.

Vær nærværende: Stå sammen skulder ved skulder
Den menneskelige hjerne har udviklet sig til at kunne behandle utrolige mængder information. Men den har problemer med at følge med. Vi udsættes for fem gange så mange informationer dagligt, sammenlignet med for 30 år siden.

Når de avancerede områder af vores hjerner, der styrer beslutninger og analyse, overbebyrdes, griber vores primitive områder til kontrol ind. Vi skifter til overlevelsestilstand. Det tilsidesætter vores evne til at resonere og løse problemer. Vi bliver distraherede, bange og frustrerede.

Det logiske svar bør være at tilpasse kravene, så hjernen kan følge med. Overbelastning vil koste penge på lang sigt gennem formindsket fokus, produktivitet og omsætning.

Vi ved dog, at kravene fortsat vil fremskynde. Hvad er det bedste svar? Vær der for hinanden. Når folk støtter og stoler på hinanden, opstår neurokemiske ændringer, der giver den avancerede hjerne mulighed for at tilkæmpe sig kontrollen igen.

Hvis du føler dig stresset, skal du ikke prøve at håndtere det alene. Lad ikke dine kolleger gøre det heller. Prøv at få "menneskelig tid" mindst hver par timer. Tjek med folk for at se, hvordan de har det. Opmuntr dem til at dele. Når de gør det, skal du lytte helt. Jo mere du sætter ind i forhold, jo flere vil være der for dig, når du har brug for det.

Gør dem glade: Hjælp dem med at genoprette
Stress forårsager tunnelsyn. Selv rutinemæssige udfordringer begynder at optræde som uovervindelige problemer. Du kan hjælpe kollegerne med at genvinde perspektivet ved at "omramme" situationen.

Lad os sige, at de er usikre på, hvordan de håndterer deres voksende arbejdsbyrde. Hjælp dem med at tale om, hvad der er vigtigst. Hvilke trin skal først udføres? Er der noget, du eller en anden kollega kan hjælpe med?

Tvivler de på deres egne evner til at udføre jobbet? Husk dem på de tidspunkter, du har set dem nå deres mål. Bed om deres ideer, genkend de bedste, og still spørgsmålstegn ved deres mindre lovende forestillinger.

Kæmper de sammen med en kollega? Lad dem dele deres side, så hjælp dem med at se forbi disse følelser. Hvad tænker den anden person på? Er det et tilfælde af fejlkommunikation? Hjælp dem med at beslutte, hvordan de skal dele deres bekymringer med personen på en positiv måde.

At hjælpe andre med at genopfriske deres tanker er en fantastisk måde at gøre deres dag på. Og når du hjælper nogen, drager du også fordel. I en undersøgelse rapporterede politibetjente, der mentorerede deres kolleger, mindre angst end ikke-mentorer.

Vælg din holdning: Bliv opmærksom
Når du er stresset, er det uhyre let at miste sit humør. Skam, skyld eller sarkasme. Vi gør det alle en gang imellem.

Du kan være tålmodig, støttende og svag 95 procent af tiden. Men at 5 procent, når du mister det, kan have en enorm indflydelse på andre, især hvis du er leder. Det er svært at slappe af omkring mennesker, hvis du altid er bekymret for, at de kan vippe ud.

Når du mister dit humør ofte, undgår folk dig. De klarer sig ikke godt omkring dig. Det gør ondt på hele holdet.

Når du bliver fristet til at vrede, så spørg dig selv: Hvordan vil min respons påvirke mit forhold til mennesker, jeg er afhængig af? Hvordan skulle jeg håndtere denne situation med denne person, hvis vi skulle ud og spise i aften?

Hvis du er oprørt over nogen og har brug for at tale det ud med dem, skal du fokusere på at løse problemet. Få alle fakta, før du dømmer.

Spørg dig selv hver dag: "Hvilken type person vil jeg være?" Når du kommer til kort, som vi alle gør, så sig undskyld – og bevis, at du mener det.

Leg: Øv de to L'er
De fleste babyer griner hundreder af gange om dagen. Voksne griner i gennemsnit blot 15 gange. Ifølge Gallup griner vi langt mindre på hverdage end i weekenderne.

Forskning siger, at latter lindrer stressen, tænder kreativiteten, øger de analytiske evner og forbedrer samarbejdet. Hvorfor griner vi så ikke bare noget mere?

Den største bekymring er, at humor føles forskelligt for alle. Det er vigtigt at respektere hver enkelt i dit team. Husk FISH! anbefalingen til humor: Leg fungerer, når du er der for andre, gør dem glade og vælger en omsorgsfuld holdning.

Det giver meget plads til latter: At tykke lidt sjovt på dig selv. Griner om livets galskab. Måske endda griner af de problemer, du prøver så hårdt på at løse.

Latter er tæt forbundet med læring. En undersøgelse i Harvard Business Review viste, at det at bruge mere tid på at lære på arbejdet reducerer stress. At se dig selv vokse og udvikle opbygger robustheden.

Forsøg at genskabe din kortvarige stress til muligheder for at lære på lang sigt. Søg input fra kollegerne om dine udfordringer. De hjælper dig med at se et nyt perspektiv.

Det anslås, at næsten halvdelen af alle medarbejdere ser arbejdet, som den vigtigste årsag til stress i deres liv. Det betyder, at enten du eller din kollega føler jer overrumplede. Når den ene føler dette, vil den anden uundgåeligt begynde at føle det samme.

Der er masser af dokumenterede strategier til reduktion af individuel stress — meditation, regelmæssig træning, masser af søvn, god ernæring, give tid til at lade op igen.

Men hvordan kan medarbejderne hjælpe hinanden? FISH! filosofien vil hjælpe medarbejderne og lederne gennem en svær tid.

 

FLERE GODE FORSLAG TIL DIG
Varen passer sammen med
Andre købte også

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse: