En blog om ledelse: Hvem andre end ledergruppen kan skabe engagement?

Ring for pris
+45 71 92 55 63

Boost alle medarbejderes engagement samtidigt

Der er store både synlige og usynlige udfordringer i ledergrupper, hvor lederne naturligt repræsenterer hver sin afdeling. På overfladen er de venlige og imødekommende overfor hinanden. Men under overfladen lurer forskellige forventninger, løfter og udfordringer fra de forskellige medarbejdergrupper. Noget, som ender med at skabe konflikter og misforståelser mellem lederne. Dette gør det i sidste ende svært, når man skal optræde 100 % sammen om noget og samtidig gøre virksomheden til et bedre sted for alle at arbejde.

For den enkelte leder er det meningsfuldt, at søge udvikling og inspiration til sig selv og sin egen afdeling. Men ofte bliver hverdagen den samme, fordi resten af lederne ikke har samme interesse, forståelse, viden eller erfaring. Derfor er det en svær opgave, at omsætte det nyudviklede i hverdagen.

Faktum er, at opgaverne er forskellige i de enkelte afdelinger. På det punkt vil ledernes konkrete udfordringer derfor også være forskellige. Men det er en fejl, at lederne arbejder adskilt på den baggrund i stedet for at samarbejde for virksomhedens succes.

Den egentlige opgave for ledergruppen består i, at være forenet i motivationsarbejdet af alle medarbejderne i virksomheden. Ledergruppens arbejde handler ikke bare om at koordinere planlægning eller informere hinanden om arbejdet i afdelingerne.

Hver for sig er lederne unikke. De har unikke egenskaber, erfaringer og viden mv. Men ledergruppen skal udvikles sammen i en fælles tilgang til at motivere medarbejderne. Ikke med det mål, at have motiverede medarbejdere. Nej, men med det mål, at have engagerede medarbejdere, som kan oversættes til, at alle medarbejderne har en fælles interesse i, at virksomheden har succes. Og dette betyder igen, at alle medarbejdere arbejder og samarbejder gennem en forpligtelse til at opnå denne succes.

Hvis medarbejderne vitterlig skal være engagerede i deres arbejde, sker det kun, hvis de kan se, at det nytter noget på tværs af afdelingerne. Hvorfor skal de fx knokle i salgsafdelingen, når kollegerne på lageret ikke gør deres arbejde godt ift. det kunderne loves? Og det er her, at ledergruppens fælles motiverende tilgang er livsnødvendig og vigtig.

Hvordan sikrer I motivationen i hele virksomheden?

Hvis du ikke har en klar løsning på det, kan du læse videre og blive inspireret. Vi har gennem mere end 17 år arbejdet med ledere og deres medarbejdere. Gennem de mange år har vi erfaret, at uanset hvor fantastisk den enkelte leder er, så bliver deres medarbejderes engagement amputeret, fordi selve ledergruppen er splittet i deres motiverende tilgang. Det skaber negative påvirkninger i de enkelte afdelinger. Og det får betydning for de resultater, som virksomheden præsterer.

Ledere skal ikke kopiere hinanden. Ledere skal bakke hinanden op og opmuntre hinanden. Derfor skal lederne også være sammen, når de udvikler deres motiverende tilgang. Fuldstændig ligesom medarbejderne i et team, der også deltager samlet i kurset for teamet.

Men lederne skal hver især, finde deres unikke nøgle til at motivere medarbejderne på. De skal opdage hvor, hvornår og hvordan de bakker hinanden op i det motiverende arbejde. Først da vil ledergruppen fremstå, som en samlet, motiverende enhed overfor samtlige medarbejdere.

Hvis I vitterlig vil knække motivationskoden, sker det ikke fordi I bliver bedre til at motivere den enkelte medarbejder.

I knækker kun motivationskoden, når I udvikler jeres måde at betragte medarbejderne som en helhed på - på tværs af afdelingerne. Og det kan I kun, når I hjælper hinanden undervejs i den udvikling.

Lederne vil opnå det fællesskab i ledergruppen, som er motiverende for medarbejderne. De får forståelse for hinandens forskellige motivations-egenskaber og erfaringer til at motivere medarbejderne på. I hinandens afdelinger og på tværs af afdelingerne.

Kurset løber over 4 dage og dagene tilpasses ud fra jeres behov. Ledergruppen arbejder sig gennem MOVING YOU MODELLENs 7 tilstande. Her finder den enkelte leder sin forståelse af modellen og hele gruppen opdager meget præcist, hvordan de hjælper hinanden med motivationsarbejdet i hverdagen og på strategisk niveau.

Det hjælper ikke, at kende en bunke motivationsteorier, hvis I ønsker at motivere jeres medarbejdere. I skal først og fremmest vide, hvad det er som motivationen skal føre til hos jer. På kort sigt og på lang sigt. Og på den baggrund, skal motivationen praktiseres af den enkelte leder og i ledergruppen.

Hver især kan den enkelte medarbejder motiveres gennem individuelle udviklingsforløb og belønningsmuligheder. Hvor det egentlige formål i virkeligheden handler om at optimere den enkelte medarbejder bedst muligt.

Men hvis I ønsker, at virksomheden får succes, skal alle se ud over egen næse og kaste sig ind i samarbejdet om arbejdet inklusive ledergruppen. Dette vil ske naturligt, når både medarbejderne og ledergruppen har lysten til det. Denne lyst transformeres til, at alle tror på, at deres indsats nytter noget og har betydning. Først her får alle viljen til at yde det bedste de kan og hjælpe hinanden undervejs. Og alle vil naturligt anerkende og værdsætte samarbejdet og ledelsen. Og alle får lyst til at fortsætte arbejdet i morgen.

Alt dette sker kun, når ledergruppen er forenet om den motiverende tilgang i virksomheden.

Tilmeld dig og din ledergruppe til BOOST Kursus. Det er designet til ledergrupper, som ønsker at samtlige medarbejdere i virksomheden er engagerede i deres arbejde og samarbejde.

Skrevet af Michael Meinhardt, LEADERS WAREHOUSE.

 

FLERE GODE FORSLAG TIL DIG
Varen passer sammen med
Andre købte også

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse: