BLOG 6/10-2018: Se her, hvad det betyder, at reagere på dårligt nyt og godt nyt

Call for price
+45 71 92 55 63

Blog: Fra AV til WOW


'Wow, hold da helt kæft ...'
Sådan cirka reagerer jeg, når jeg vinder i Lotto eller modtager en anden, overraskende og glædelig nyhed. Denne reaktion kan være mere eller mindre saftig. Men I forstår sikkert meningen.

'Av, for 7, 17 ...'
Sådan cirka reagerer jeg, når jeg får at vide, at vi skal omorganisere kontoret og flytte til bygning H. Reaktionen kan sagtens være mere eller mindre saftig. Men I forstår sikkert også denne mening.

2 forståelige reaktioner
Disse reaktioner kan i tid vare fra nogle ganske få sekunder til adskillige år. Fra 'Av' til 'Wow'. Helt menneskeligt, i virkeligheden. Og nu kommer min pointe:

Fra AV til WOW
Vi skal hurtigst muligt se at komme videre til ANDEN REAKTION. Første reaktion er nemlig 'Av' eller 'Wow'. Første reaktion lukker dampen ud af beholderen. Første reaktion dumper en hel masse ord ud på gulvet. Første reaktion er nogen gange skinger og voldsom. Første reaktion er en dyrisk reaktion, der ikke involverer vores intelligens.

Første reaktion er dit trinbræt
Reaktionen er til for at vi kan komme videre. Den er en slags trinbræt. Et trinbræt mellem oplevelsen og det vi kan bruge oplevelsen til.

Anden reaktion er guldet
Det er, når du siger ord som:

    Jeg synes ...
    Jeg mener ...
    Jeg tænker ...
    Jeg oplever ...
    Jeg tror ...

at du sætter gang i 'laboratoriet' på øverste etage. Så begynder du at kombinere, forestille dig, lege, fantasere, drible, fintænke og meget andet godt.

Jeg har vundet 2 mio. kroner
Så snart jeg er færdig med at grine, juble og ryste på hovedet kan jeg komme i gang med at overveje min fremtid. Jeg tror jeg vil købe mig en ny cykel og et par nye kondisko eller måske en sydhavs ø? Jeg tænker, at jeg vil kontakte min bankrådgiver. Jeg oplever, at 2 mio. kroner er rigtig mange penge, så jeg vil også tale med min familie.

Brug 'ANDEN REAKTION'

    Når I skal undersøge, hvad I har lært
    Når I skal lufte noget
    Når I skal give hinanden konstruktiv feedback
    Når I vil undesøge, hvad I egentlig står med eller overfor
    Når I vil klæde jer selv og hinanden på.

Der er noget på vej
Vi er i fuld gang med at lægge sidste hånd på et enkel og sjov tilgang til 'Anden reaktion'. Vi anerkender naturligvis, at vi alle roder og kæmper med 'Første reaktioner' - dagen igennem. Men jo mere intelligent - jo mere effektiv. Jo hurtigere du og jeg kan trække os hen til ANDEN REAKTION - jo stærkere er vi som mennesker - alene og sammen.

Bloggen er skrevet af Michael Meinhardt, LEADERS WAREHOUSE. 

 

MORE GREAT TOOLS AND TRAINING FOR YOU
These products fits also
Others also ordered

There is no reviews yet. Be the first to write us your opinion

Add review: