BLOG 13/1-2019: Hvordan kan et halvt spørgsmål være ny benzin på team samtalerne?

DKK 0,00
( DKK 0,00 )

Blog: Tiden er inde til halve spørgsmål


’Måden vi taler om vores arbejde på,
skaber vores tanker og handlinger på jobbet.’

Der er altid plads til dialog. Når du graver dybere i ’sagen’ og i dine kolleger, så udvikler du din virksomhed og dig selv.

Hvorfor spørgsmål?
Du stiller sikkert spørgsmål og bliver stillet spørgsmål dagen lang: Har du det godt? Har du sovet behageligt? Hvad er klokken? Spørgsmål som kan besvares med et JA eller et NEJ eller 5 minutter i 9. Men hvad med nogle spørgsmål med mere indhold? Hvad med nogle spørgsmål, der giver mere mening og mere læring? Hvad med nogle spørgsmål, der involverer den anden person? Hvad med nogle spørgsmål, der involverer intervieweren? Hvad med nogle spørgsmål, der graver dybere? Hvad med et uendeligt spørgsmål? Lad os lege med ét: Hvad har den bedste ... du har mødt, lært dig om ... ?

Den uendelige effekt
Hvis du nogensinde har set Monty Python Flying Circus på tv har du prøvet, hvad noget uendeligt gør ved dig. Kun én eller to sketches fra Monty Pythons Tv-shows har haft punchlines. Alle de øvrige har forstyrret dig, kildet dig og inspireret dig. Det er, hvad noget uendeligt gør ved dig. Det inviterer dig og det involverer dig. Hvis Monty Python havde bygget punchlines ind i hver joke, sketch eller sekvens, så ville de have set ud som alle andre comedy shows. Nu tænker du måske: Hvad skete der med den døde papegøje, kunden og dyrehandleren? Hmm, kom med et bud. Dit gæt er lige så godt som mit. Monty Python er ikke readymade og letfordøjeligt. Monty Python provokerer dig til at tage stilling. Det er krævende og det involverer.

Situation og relation
For at invitere og involvere begge parter i et spørgsmål, fandt vi frem til, at et halvt spørgsmål ville gøre underværker. Derfor tilbage til det uendelige spørgsmål: Hvad har den bedste ... du har mødt, lært dig om ... ? To gange 3 prikker er blevet sat ind i spørgsmålet. Dette betyder, at du, din kollega, personerne i dit netværk eller din coach kan vælge og placere de ord, der er relevante for situationen og for relationen. Når spørgsmålet er færdigformuleret kan det lyde sådan her:

Hvad har den bedste kassemedarbejder du har mødt, lært dig om ekstraordinær service?

Efterhånden som det uendelige spørgsmål færdigformuleres, involveres begge deltagere. En interesse i svaret er skabt. Spørgsmålet kunne også lyde sådan her:

Hvad har den bedste læge du har mødt, lært dig om almindelig menneskelig adfærd?

Når kolleger er opmærksomme på hinandens situation kan spørgsmålet lyde sådan her:

Hvad har den bedste lærer du har mødt, lært dig om undervisning?

Vi har testet disse uendelige spørgsmål i en lang række møder, workshops, kurser og coaching sessioner. Hvad vi oplever, er deltagere, der bliver involveret på et højere niveau. Når vi bruger spørgsmålene, vil vi altid tilføre en metode. Vi bruger altid spørgsmålene på en struktureret måde, og vi fortæller deltagerne hvordan man bruger dem. Og så er dialogen oppe og køre. Vi har samlet mere end 30 strukturerede metoder.

Vi har designet 4 forskellige generiske udgaver: Uendelige Kvikke Spørgsmål, Uendelige Gode Spørgsmål og Uendelige Sjove Spørgsmål plus Uendelige Anerkendelser.

 

Bloggen er skrevet af Michael Meinhardt, LEADERS WAREHOUSE.

MORE GREAT TOOLS AND TRAINING FOR YOU
These products fits also
Others also ordered

There is no reviews yet. Be the first to write us your opinion

Add review: