BLOG 7/1-2019: Sådan kan mødelederen begynde mødet ekstraordinært godt på 11 måder

Call for price
+45 71 92 55 63

Blog: Godt begyndt på mødet: 11 ret lækre møde at starte mødet påGodt begyndt er halvt fuldendt
Når du er mødeleder, så tror du måske, at det er dig der skal tale det meste af tiden. Du skal derimod være lyttende og spørgende det meste af tiden. Man siger lidt populært, at ham der taler meget dominerer, mens ham der spørger meget styrer. Faren er selvfølgelig, at dine deltagere så kommer til at sige det meste og bestemme det hele. Næh nej. Sådan er det ikke. Afgiver du så din magt? Nej, heller ikke. Du skal bare forholde dig helt rolig. Du styrer rigeligt. Nu skal du involvere. Her er 10 fif til det. Hvis ideerne er lidt for luftige, så kontakt undertegnede. Så gør vi den specifik og velegnet til dit møde.

1. Bed dine deltagere om at notere det emne eller de spørgsmål som, efter deres mening, er de mest afgørende i dag.

2. Start med et åbningsspørgsmål som kræver, at dine deltagere skal stemme ved at hæve en arm eller ved at rejse sig.

3. Bed dine deltagere om at gætte udeladte fakta (i dine forklaringer, på dine handout eller slides).

4. Gennemfør en ’Hvem kommer tættest på?’: Bed alle om at gætte tallet. Skriv tallet på en flip. Læg tallene sammen. Divider med antallet af deltagere og se om ikke det gennemsnitlige gæt kommer ret tæt på. Hvor tæt på er tallet i forhold til det bedste individuelle gæt? Giv en præmie til hende, der kom tættest på. Vælg en præmie, som er en ting du har meget kær.

5. Præsenter din historie ud fra SPAF modellen: Beskriv Situationen. Forklar hvad Problemerne er. List Alternativerne. Bring dine Forslag. Involver dine deltagere ved at bede om deres Forslag i stedet for at du bringer dine.

6. Start med en quiz eller en test. Lad dine deltagere løse testen individuelt eller i par. Sørg for, at de taler om spørgsmål og svar.

7. Involver dine deltagere fysisk. Bed dem om at stå op, løfte armene, klappe, trampe mv. Husk at give en grund til disse udladninger:

8. Introducer et nyt sprog. Mål deltagernes interesse eller synspunkt. Hold dem vågne.

9. Brug billeder af produkter, kunder eller medarbejdere og lad dem køre som et slideshow, mens du præsenterer …

10. Brug dialogkort (find verdens bedste udvalg af dialog-redskaber på www.JOBogIDE.dk). Der er uhyre mange måder at bruge dialog-redskaber på. Find måder og metoder samme sted.

11. Demonstrer et produkt, en mulighed, en proces. Sørg for at inddrage dine deltagere.

 
Bloggen er skrevet af Michael Meinhardt, LEADERS WAREHOUSE. 

 

MORE GREAT TOOLS AND TRAINING FOR YOU
These products fits also
Others also ordered

There is no reviews yet. Be the first to write us your opinion

Add review: